Din Eveniment de Olt

 s1

“Ora de ecologie” incepe de luni in scolile din Olt

O noua actiune din cadrul campaniei de educatie ecologica si mediu “EcoAtitudine=Responsabilitate, Informatie, Actiune” va demara oficial la inceputul saptamanii viitoare. “Ora de ecologie” se va desfasura in Olt si alte 7 judete din tara, in perioada 4 – 28 martie.Campania de Educatie Ecologica si Mediu, editia din acest an – etapa I “Ora de Ecologie” se va desfasura in perioada 4 – 28 martie 2013 in Municipiul Bucuresti (sectorul 5 si sectorul 6) si judetele Arges, Braila, Buzau, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea si Vrancea. Lansarea oficiala a proiectului va avea loc in data de 4 martie 2013, la Slatina, in cadrul “Orei de Ecologie” in Amfiteatrul Colegiului National Vocational “Nicolae Titulescu”, incepand cu ora 11.00.

“Ora de Ecologie”, sustinuta de organizatori si de partenerii lor, consta in prezentari interactive ale proiectului, tematicii si duratei acestuia, filme precum “Retrospectiva Proiectului EcoAtitudine 2012″, “Familia Recicleanu” si alte materiale informative pe teme de protectia mediului, precum si un concurs interactiv cu premii pe baza de chestionar tematic. O alta noutate o reprezinta actiunea de plantare a unui pom in curtea fiecareia dintre scolile participante, care va fi ingrijit de elevi in spiritul dragostei fata de natura si mediu.

La campanie se va alatura si Patrula de reciclare, un program de educatie ecologica ce mobilizeaza mii de tineri din tara sa isi asume rolul de modele si promotori ai comportamentului responsabil fata de mediu si fata de societate si sa contribuie semnificativ la atingerea obiectivelor de colectare a deseurilor electrice si electronice (DEEE) pe care Romania si le-a asumat ca stat membru al Uniunii Europene, anume de 4 kg /locuitor, anual.

Cele doua proiecte desfasurate complementar, EcoAtitudinea si Patrula de reciclare, vor implica participarea elevilor si cadrelor didactice ale claselor I-VIII din scolile participante.

“Copiii vor lua parte la actiuni de colectare selectiva a deseurilor de ambalaje din PET-uri, carton, hartie, dar si a deseurilor electrice, becurilor, neoanelor si bateriilor. Punem la dispozitie un sistem de colectare accesibil elevilor si comunitatilor din care fac parte scolile participante. Componenta educationala ajuta elevii sa inteleaga unele dintre cauzele poluarii mediului si sa constientizeze faptul ca reducerea acestora depinde de fiecare dintre noi. Astfel, ei sunt ambasadori ai unui mesaj ecologic si devin modele pentru cei din jur”, se arata intr-un comunicat de presa al Patrulei de reciclare.

Scolile care vor inregistra cele mai bune rezultate in cadrul proiectului vor fi recompensate cu premii.